Untitled Document
 
Untitled Document
 
 
Belevingsverhaal van Taimen en Sylvia Boumans

Op 3 juli 2007 na een heel romantisch huwelijksaanzoek in Venetië wisten wij het zeker, wij gaan trouwen. En dit wilden wij op een heel bijzondere manier doen, maar vooral op onze manier. Al snel begonnen we met het wegdromen over onze dag, hoe gaan we dit invullen maar vooral ook waar gaan we trouwen en hoe. Leuke onderwerpen waar ieder stel over na gaat denken. Waar we heel snel uit waren is dat we ook heel graag in de kerk wilden trouwen, ook tegenover God uitspreken wat wij voelen voor elkaar. Zijn steun vragen, zijn zegen, in het bijzi...

 
Lees Verder
 

Zie ook Huwelijksvoorbereiding
 
 

Huwelijken

FOTOPLAATSEN “This is the day, this is the moment” ...

deze liedtekst klinkt regelmatig terwijl een bruidspaar over de donkerrode loper onze kerk binnenkomt.

“Dit is de dag, dit is het moment” …

In onze parochie mogen bruidsparen zich welkom weten, wanneer zij hun liefde willen vertalen in een belofte van trouw. Zo een belangrijke dag vraagt allereerst om een goede voorbereiding. De gesprekken met de pastoor geven stof tot nadenken, over de inhoud en vormgeving van de huwelijksviering; maar ook over de betekenis van een kerkelijk huwelijk. Door de persoonlijke gesprekken kan ook de viering en de preek een persoonlijk karakter krijgen. Bruidsparen worden op weg geholpen met een cd-rom waarop vele teksten staan waaruit zij een keuze kunnen maken. Zo heeft iedere huwelijksviering een eigen kleur. Er wordt ook gesproken over de muzikale invulling en de bloemversiering.

Naast het “regelwerk” en de gesprekken met de pastoor is er ook één avond van huwelijksvoorbereiding.


Jubilea

Regelmatig hebben wij een jubilerend echtpaar in ons midden, vaak temidden van hun kinderen en kleinkinderen. Meestal wordt dit gevierd tijdens een van de reguliere vieringen in het weekend, op dinsdagavond of vrijdagavond. Dan bidden wij uit dankbaarheid en om zegen over de toekomst. Hiervoor geldt het tarief van een gewone misintentie.

Ook zijn er jubilerende echtparen die graag een eigen dankviering hebben. Indien mogelijk komen wij daar graag aan tegemoet. Met de echtelieden of hun gezin wordt dan een viering samengesteld met een persoonlijke inbreng. Hiervoor geldt het tarief van een huwelijksjubileum.

 

        
 
 
2022 Parochie Pey