Untitled Document
 
Untitled Document
 
 
Belevingsverhaal van Suze's eerste feestje

De doopviering van onze dochter Suze: het was een vrolijke bedoening, met hier en daar een vleugje emotie toegevoegd. Het zonnetje scheen, iedereen was op zijn paasbest gekleed en Suze was het stralende middelpunt. Echt een feestje dus, Suze’s eerste feestje!

We hebben haar laten dopen op een zaterdag in de katholieke kerk O.L. Vrouw Onbevlekt Ontvangen van Pey. We hadden aan de hand van een aantal voorbeelden – aangeleverd gekregen op cd (ja, zelfs de kerk kiest het digitale pad!) – een eigen boekje samengesteld. Buiten de vas...

 
Lees Verder
 

Zie ook Dopen
 
 

Als voorbereiding op de doop van hun kindje, worden ouders uitgenodigd voor een avond van doopvoorbereiding. Zij ontmoeten daarbij andere ouders uit Pey, Koningsbosch en Maria Hoop.
De avond begint met de kennismaking, waarna we enkele teksten lezen over de ervaring van de geboorte van een kind. Aan de hand van die teksten volgt een gesprek over de eigen beleving hiervan. We denken ook na over de betekenis van het doopsel.

Er wordt deze avond praktische informatie gegeven over de doop:

  • Ouders kunnen kiezen voor een standaardboekje, of voor een eigen boekje (zij kunnen dan gebruik maken van een cd-rom met teksten).
  • Er wordt een duifje gemaakt met de naam en doopdatum, dat in de kerk bewaard zal worden. Rond Maria Lichtmis (begin februari) is er dan een viering waarin de kinderen gezegend worden, de duifjes worden overhandigd en er volgt een moment van gezellig samenzijn.
  • Ouders ontvangen een formulier om de doopgegevens te noteren en zich in te laten schrijven in de parochie.

Het centrale deel van de avond bestaat uit de uitleg van de doopsymbolen, welke op een tafel staan: water, olie, doopkaars, doopkleed, bijbel, naamboek, medaille, etc.
Het wordt door ouders als erg positief ervaren om te weten wat al die symbolen betekenen.

De doopvoorbereiding wordt verzorgd door Maria Housmans en Pastoor Bert. Ouders kunnen tijdens het spreekuur van de pastoor een doopdatum afspreken. Zij horen dan ook wanneer en waar de voorbereidingsavond zal zijn.

 
 

Zie het jaarprogramma voor de gezamenlijke doopvoorbereiding 

 

        
 
 
2021 Parochie Pey